Cultuur · 8 april 2025

Bezuinigen door de huidige regering: Een aanslag op de leefbaarheid

De gene die ons volgt op onze sociale media, heeft misschien onlangs een plaatje voorbij zien komen op onze facebook deMuziekExperts of onze instagram UwMuziekExperts, met de oproep om de publieke omroepen niet weg te laten bezuinigen door de huidige regering. Hiervoor kan je naar de site beschermdepubliekeomroep.nl gaan en je handtekening plaatsen dat je tegen de bezuinigingen bent.

En natuurlijk de lineaire tv is steeds meer een prehistorisch iets aan het worden, maar sta er wel bij stil wat voor moois ze allemaal maken, van amusement, humor, quizzen tot nieuws, docu’s en drama/series. Voor ieder wat wils!
De regering kan wel willen bezuinigen, maar soms moeten ze maar eens kijken naar hoe ze het zelf doen, misschien niet bij elke vergadering of overleg een bak met veel te dure hapjes en drankje? Misschien in iets minder luxe leven? Bezuinigen op eigen taken, korten op de salarissen van alle politieke leden?
Ik zeg maar wat, maar het kan ook anders en makkelijker dan gelijk al het plezier voor de medemens te schrappen! Bescherm de publieke omroep … PUNT NL!


We hebben al in het eerste jaar van het mandaat van deze huidige Nederlandse regering de ellende gekend van bv. het malle idee om de BTW nog hoger te maken en de prijs van boeken te willen verhogen.
Ik dacht dat de partij van Wilders, die de meeste stemmen kreeg, het vooral goed wilde gaan doen voor het eigen volk.
Wie hij daar dan ook mee bedoelde, maar waar zeker niet het rijkere deel van de bevolking bij werd gerekend.

Het blijft vanuit deze regering regenen met bezuinigingen en tegelijkertijd soms afbraak van noodzakelijke voorzieningen.
Dat werkt tegen de verlangens in van het eigen stemvolk zoals blijkt uit dalende populariteit van sommige partijen in deze coalitie.

Het is natuurlijk moeilijk om met een bepaalde beschikbare hoeveelheid geld het voor iedereen en voor ieder doel mogelijk te maken om aan alle eisen te kunnen voldoen.
Nu weer het ieder jaar terugkomende geschuif met nog minder gelden naar de gemeenten toe.
Zij worden niet voor vol aangezien maar ook nog gezien als een verlengstuk van de overheid.
Hoezo?
Dat is wel logisch wat betreft het feit dat de gemeenten een onderdeel vormen van het gezag.
Maar die gemeenten hebben vaak geen capaciteit en niet voldoende mensen om dat beleid met steeds minder geld uit te kunnen voeren.

Waarom bv. de Jeugdzorg bijna geheel vanuit de gemeenten moet worden uitgevoerd en niet door landelijke instanties is mij al jaren onduidelijk.
Zo moeten er dan eerst nieuwe functies in die gemeenten worden aangemaakt.
Zo is het nu strijk en zet om ieder jaar het benodigde budget te verminderen, terwijl de nood in deze tak van overheidshulp steeds hoger werd.
Nu komt daar dan ook nog een bezuinigingsronde aan om te gaan bezuinigen op de groenvoorzieningen.

Natuurlijk kunnen mensen ook zelf wat doen als hun eigen kinderen goed te helpen en de eigen omgeving qua groen netjes te houden.
Maar via deze ieder jaar weer doorgezette bezuinigingen is het putje weleens bereikt en niet vol, maar leeg.
Waar dan op te bezuinigen?
Bv. op de onderwijs- en publieke omroeporganisaties, ook zo’n rare zet van dit kabinet.

Naar mijn mening is een herziening van het belastingstelsel met hogere belastingen voor de hele rijken een aardige zet om ons land voor iedereen leefbaar te houden.
En natuurlijk een betere regering met meer know how zou ook wel veel helpen bij deze geldkwesties.

Ontdek meer van De Muziek Experts

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder